Multicopteri

Phantom 4 DJI - dron koji poseduje naprednu tehnologiju letenja

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

DJI sa novim Phantom 4 dronom je mnogo olakšao letenje svima a pogotovu početnicima. Uveo je dosta novina u odnosu na predhodni model DJI Phantom 3. Jedna od mnogih koristnih stavki je prepoznavanje prepreka i izbegavanje istih. Samim tim je smanjio greške ljudskok faktora. Za poletanje je potrebno 2 klika i već ste u vazduhu. Povratak na početnu poziciju je takođe moguće u bilo kojem trenutku ukoliko niste sigurni da možete samo da ga vratite nazad a on će sam izbeći prepreke ukoliko mu se nađu na putu. 

 


Gimbal - steadicam RED EPIC do 7kg

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Za profesionalno snimanje RED EPIC kamerama potreban je i profesionalni gimbal koji će Vaše snimke učiniti još lepšim i profesionalnijim. Kompletnim sklopom upravljaju motori, elektronika i senzori koji daju velike mogućnosti u kontroli snimanja i kadriranja željenih scena. Uz gimbal se isporučuje i daljinski kontroler putem kojeg možete uposliti još jednog operatera koji će preciznije pozicionirati kameru. Jos jedan dodatak uz ovaj sklop je i prenos slike sa same kamere do operatera koji sve to može da prati na monitoru u realnom vremenu. 

 

Ovaj gimbal će biti dostupan po cenu od 2000 eura, nosivos motora do 8 kg, 3 ose, baterija za 2h rada, punjač baterije, nosač monitor, monitor 7". Lako podesiv gimbal, daljinski upravljiv, takođe i uravljanje palicom sa samog gimbala. Kompletan paket opreme, pozovite za više informacija, potrebne rezervacije zbog veće potražnje.

Klikom na sliku idete na detalje za prodaju ovo proizvoda.

DSLR gimbal

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Nezaobilazni deo opreme za snimanje DSLR aparatima iz ruke ili sa letelica koje se koriste za snimanje video zapisa i slika iz vazduha je GIMBAL. Većina Vas zna o čemu je ovde reč, kakva je to oprema u pitanju. Ovde ću Vam opisati karbonski gimbal za aparate težine do 3.5 kg-a. Ovaj gimbal je urađen od karbona, poseduje 3 motora koji koriguju 3 ose kretanja. Opremnjen je alexmos karticom koja kontroliše položaj aparata i time Vaše snimke čini idealnim koje dalje ne treba stabilizovati kroz softver već ih možete sirove koristiti. Postoji više modova koje možete kombinovati:

 - FOLLOW mod, njega najviše YAW ose : njega najčešće koritite kada radite snimanja sa letelice gde treća osa prati okretanje letelice i neutrali[e nepravilno letenje koje se na snimku manifestuje sitnim pomeranjem levo-desno

- FOLLOW mod YAW ose i PITCH ose: se najčešće koristi kod snimanja iz ruke gde želite da kamera ne prati samo Vaše kretanje levo-desno nego i gore-dole uz maximalno peglanje naglih pokreta koje ruka pravi i tako dobijeni snimci se mogu sirovi koristiti bez ikakve dodatne stabilizacije.


Brushless gimbal

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Ukoliko se bavite snimanjem, bilo da se radi o snimanju iz vazduha ili ruke, sa nekih prevoznih sredstava, potrebno je da imate uređaj koji će da amortizuje nagibe i vibracije letelice. Takvi uređaji se zovu gimbal

Profesionalni gimbal uređaji poseduju elekronski sklop koji reguliše nagib kamere, tj pokušava da je idealno drži u ravni nezavisno od nagiba koje letelica pravi dok se kreće. 

Gimbal se sastoji od mehaničkog dela, elektronskog dela, brushless motora, i dela koji amortizuje sitne vibracije koje nastaju radom samih motora. Pomoću žiroskopa doređuje nagib kamere i teži tome da se taj nagib u toku leta ne menja. Ovim efektom dobijate prelepe snimke koje kasnije ne treba obrađivati i stabilizovati.

 gimbal brushless

 


Karbonski gimbal 3 ose, za DSLR aparate, 5d mark, 5D2 5D3 D800

dslr-gimbal-brushless-01-15

Opširnije...

668,00 €


Brushless gimbal gopro al

gimbal-alu

Opširnije...

100,00 €