DSLR gimbal

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Nezaobilazni deo opreme za snimanje DSLR aparatima iz ruke ili sa letelica koje se koriste za snimanje video zapisa i slika iz vazduha je GIMBAL. Većina Vas zna o čemu je ovde reč, kakva je to oprema u pitanju. Ovde ću Vam opisati karbonski gimbal za aparate težine do 3.5 kg-a. Ovaj gimbal je urađen od karbona, poseduje 3 motora koji koriguju 3 ose kretanja. Opremnjen je alexmos karticom koja kontroliše položaj aparata i time Vaše snimke čini idealnim koje dalje ne treba stabilizovati kroz softver već ih možete sirove koristiti. Postoji više modova koje možete kombinovati:

 - FOLLOW mod, njega najviše YAW ose : njega najčešće koritite kada radite snimanja sa letelice gde treća osa prati okretanje letelice i neutrali[e nepravilno letenje koje se na snimku manifestuje sitnim pomeranjem levo-desno

- FOLLOW mod YAW ose i PITCH ose: se najčešće koristi kod snimanja iz ruke gde želite da kamera ne prati samo Vaše kretanje levo-desno nego i gore-dole uz maximalno peglanje naglih pokreta koje ruka pravi i tako dobijeni snimci se mogu sirovi koristiti bez ikakve dodatne stabilizacije.


Na snimku ispod možete pogledati kako izgleda video snimak sa DSLR gimbala koji je ovde opisan. Da bih Vam lakše dočarao šta to tačno gimbal radi zakačio sam i gopro kameru na rukohvat gimbala kako biste videli razliku između stabilisanog snimka i snimka koji nema stabilizaciju, tj. snimka sa GOPRO. Kompletan snimak nema softversku stabilizaciju, snimak je samo smanjen, i urađeno je preklapanje 2 snimka da bi bilo lakše pratiti šta se događa na obe kamere. 

Gimbalom možete  upravljati putem ANDROID telefona, palice koja je integrisana na njemu ili daljinske kontrole.

 

You have no rights to post comments

Pretraga sajta

Prijava na sajt

Loader